Om Industriarbetsgivarguiden

Uppdaterad 23 juni 2021

Här finns information som är relevant och intressant för dig som arbetsgivare. Vi svarar på de vanligaste frågorna som våra medlemsföretag ställs inför, exempelvis hur du hanterar en uppsägning, vad du behöver tänka på vid sjukskrivningar och om du behöver en jämställdhetsplan. För att ta del av materialet måste du vara medlem och inloggad.

Löpande information

Du som är medlem får information från oss på webben samt genom att prenumerera på våra nyhetsbrev. Vi erbjuder också många tillfällen till personliga möten på kurser, konferenser och seminarier.

Saknar du någon information?

Kontakta Industriarbetsgivarnas rådgivning under följande öppettider:

måndag-torsdag kl. 08.30–16.30
fredag kl. 08.30–16.00
lunch kl. 12.00–13.00

Under juni, juli och augusti
måndag-fredag 08.30–16.00
lunch 12.00–13.00

Tänk på att när du kontaktar oss per e-post innebär det att personuppgifter kan komma att behandlas digitalt. Vi ber dig därför att särskilt tänka på följande:

  • Använd inte personuppgifter (t.ex. namn, personnummer, bilder eller filmer) i e-post om det inte är nödvändigt. Tänk även på hur du formulerar e-postrubriker och undvik att använda personuppgifter i ämnesraden.
  • Om det är möjligt, hantera personuppgifter muntligen genom att ringa oss i stället för att använda e-post.
  • Iaktta försiktighet när det gäller att hantera känsliga personuppgifter (t.ex. uppgifter om en enskild individs hälsotillstånd, fackligt medlemskap, ekonomiska förhållanden etc.) per e-post. Skicka inte sådan dokumentation till oss utan föregående kontakt. Rör ditt ärende känsliga personuppgifter som behöver skickas till oss digitalt, vill vi att du vidtar extra säkerhetsåtgärder t.ex. genom lösenordsskydd och kryptering av e-postmeddelandet. Vid osäkerhet, kontakta oss!

Industriarbetsgivarna gallrar inkommen e-post (inklusive sådan dokumentation som skickats till oss i ett ärende) när rådgivningsärendet är avslutat. Du kan därför komma att behöva skicka in dokumentation på nytt om du kontaktar oss igen i samma ärende.    

Läs om vår behandling av personuppgifter här.